Bedste padelbat til personer med tennisalbue

Opdateret d. 4.1.2023

Døjer du med en tennisalbue og elsker du at spille padel? Du skal tage højde for et par vigtige ting og dem har vi samlet i et overblik her på siden.

Billede af mand der spiller padel og døjer med en tennisalbue

Tennisalbue og padel - hvordan bærer man sig ad?

Hvis du døjer med en tennisalbue og gerne vil spille padel, så er der et par ting du bør gøre før, under og efter dine padelkampe og træninger.

Vi har samlet en række initiativer, der samlet set vil gøre det markant nemmere at spille padel, både med en eksisternede tennisalbue, men initiativerne vil også forebygge en fremtidige problemer med en tennisalbue.

De forskellige initiativer som du kan tage, for at bekæmpe eller mindske stresset mod din tennisalbue er:

  1. Lav ordentlig og grundig opvarmning inden spil

  2. Vælg et padelbat med korrekt balance og hårdhed

  3. Vælg det rette grip til padelbat, der ikke giver vibrationer

Lad os se på initiativerne ét ad gangen.

Tip #1 mod tennisalbue: ordentlig og grundig opvarming

Dette er for mange det kedeligste tip, men det er til gengæld også det tip, der ikke kræver at du skal købe nye udstyr for at komme i gang.

En ordentlig opvarmning er god, både fordi du får varmet kroppen op, men du får også lavet de fleste bevægelser i et tempo, der er noget lavere end når du først går i gang med dit spil.

Opvarmning uden for banen er også en rigtig god idé. Så du kan evt. vælge at møde op 10 minutter før i dit valgte padelcenter og få strukket ben, ryg og arme godt ud. Så er de klar til kamp.

En afledt affekt af dårlig eller manglende opvarmning er nemlig at du placerer dig dårligere til dine slag. En dårligere placering resulterer ofte i dårligere slag, og det vil betyde flere vibrationer i battet når du rammer bolden.

Tip #2 mod tennisalbue: padelbat med lav balance og korrekt hårdhed

Når du vælger et padelbat, så er der to ting du kan tage stilling til, for at vælge et padelbat der er mindre hårdt belastende for en tennisalbue:

  1. Et padelbat med lav balance

  2. Et padelbat med glasfiber overflade

Padelbat med lav balance

Forskellige padelbat har forskellige balance. Balancen afgøres både af hvad battet er bygget af, men i særdeleshed også battets form.

På et rundt padelbat, så er balancen typisk lavere. Du kan se balancen på dit bat, hvis du balancerer det på netkanten på en padelbane, og finder stedet hvor battet balancerer lige på nettet (vær dog opmærksom på at grip og beskyttelsestape påvirker balancen).

Nedenfor har vi illustreret hvor battets "sweetspot" er. Det angiver hvor bolden bør være ved kontakt med battet.

Billede af padelbats former og balance

Døjer du med en tennisalbue, så er det en god idé at kigge efter et bat med lav balance. Årsagen er, at sådan et bat lægger mindre stres på albue og skulder.

En bonus er tilmed, at battet typisk også er nemmere at styre, da mere af battets vægt er placeret tættere på den hånd der styrer battet.

Til sidst, så ser man desværre også en tendens i at nybegyndere ikke rammer bolden "rent" på samme måde som øvede spiller.

Rammes bolden udenfor battets sweetspot, så kan det forårsage rystelser fra battet og hele vejen op gennem armen. Da runde bat typisk har et større sweetspot, er det derfor endnu en god grund til at vælge et rundt bat.

Padelbat med glasfiber overflade

Overfladen på et padelbat er ofte bygget i glasfiber eller kulfiber. Hvis du døjer med en tennisalbue, så kan det være en fordel at vælge et bat med en overflade af glasfiber.

Glasfiber-overfladen er mindre hård, og det gør rystelserne ved kontakt med bolden mindre. Det er ikke nødvendigvis fordi padelbat mede glasfiber overflade er dårligere - det er igen en meget individuel sag fra spiller til spiller.

Tip #3: Vælg det rette greb til dit padelbat

Mange spillere bruger et greb på håndtaget på deres padelbat. Det giver ikke kun et bedre greb omkring battet, så det ikke smutter ud af hånden, når sveden først løber ned ad armen, men det hjælper også med at absorbere vibrationer i alle slag.

Bruger du et greb på håndtaget på dit padelbat? Det kan være en god idé, ikke kun hvis du døjer med en tennisalbue, men også som almindelig padelspiller. Vi anbefaler altid et Wilson greb, da deres greb holder længe og er nemt at pakke fri af det plastik der sidder omkring det.


Ofte stillede spørgsmål

Kan man spille padel hvis man har en tennisalbue?

Selvom du døjer med tennisalbue, så kan du sagtens spille padel. Det kræver blot at du tager dine forbehold inden, under og efter din kamp. Læs mere i artiklen her.

Hvilket padelbat skal jeg bruge hvis jeg har en tennisalbue?

Hvis du døjer med en tennisalbue, så kan det være en god idé at bruge et padelbat med en lav balance. En lav balance og et stort sweetspot sikrer mindre fejltræf med bolden og dermed færre vibrationer fra battet.